x

Grundstensnedlæggelse på Tietgens grund ved Marmorkirken

Pressemeddelelse 5. februar 2010

Det imponerende anlæg omkring Marmorkirken bliver nu bygget færdigt. Efter et langt tilløb er ejendomsselskabet Realea nu i fuld gang med opførelsen af en ny etageejendom på den ubebyggede grund ved Marmorkirken på hjørnet af Frederiksgade og Store Kongensgade i København, der også er kendt som "Tietgens Ærgrelse". Det historiske skridt blev markeret af selskabet ved en grundstensnedlæggelse fredag den 5. februar.

Godt 80 naboer og samarbejdspartnere trodsede kulden og deltog da Københavns kommunes teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) sammen med Realeas administrerende direktør, Peter Cederfeld, håndhævede en gammel tradition, grundstensnedlæggelsen. Ved begivenheden bliver et rør med bl.a. dagens aviser, originale tegninger og en folder om byggeriet muret inde i det, som bliver til en af Tietgens Ærgrelses indervægge.

"Verden er fuld af eksempler på, at visionær og vellykket arkitektur kræver to ting: En ambitiøs bygherre og dygtige arkitekter. Og begge dele er til stede i forbindelse med byggeriet af "Tietgens Ærgrelse". Det lover godt for det færdige resultat", sagde teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

"Det har været en lang proces at nå her til, men det er naturligt, når man står overfor et så følsomt og historisk område, som her. Nu er vi i gang med selve byggeriet. Vi glæder os til at bygge dette fantastiske hus, som vi tror på kommer til at skabe en værdig afslutning på det imposante anlæg. Og det er en stor glæde nu at kunne tilføje en af de første sten til færdiggørelsen," sagde administrerende direktør Peter Cederfeld.

Respekt for historien
Den nye etageejendom, der bliver på godt 1.100 m², er tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton, som tidligere i en række europæiske byggerier har udvist særlig evne til at arbejde i historiske og bymæssigt tætte omgivelser.

Den nye bygning opføres i et moderne formsprog, men tager udgangspunkt i Meldahls oprindelige arkitektur, der dominerer pladsen omkring Marmorkirken. Således respekteres faginddeling og højden på tagryg, gesims og altaner i den øvrige bebyggelse. Også den nye bygnings planløsning og anvendelse vil ligge tæt op ad et klassisk københavnerhus: Der bliver udlejet til erhverv i stuetagen og første sal, mens de øvrige etager bliver udlejet til beboelse.

Byggeriet gennemføres med Københavns Byggestyring A\S som byggestyrer og HaCaFro Rådgivende Ingeniører A\S som rådgivende ingeniører og forventes færdigt i efteråret 2010.