x

Rejsegilde på Tietgens Ærgrelse ved Marmorkirken

Pressemeddelelse 14. juni 2010

Det imponerende anlæg omkring Marmorkirken er ved at blive bygget færdigt. Efter et langt tilløb er ejendomsselskabet Realea i fuld gang med opførelsen af en ny etageejendom på hjørnet af Frederiksgade og Store Kongensgade ved Marmorkirken i København, der også er kendt som "Tietgens Ærgrelse". Og selskabet kunne fejre det historiske skridt med rejsegilde fredag den 11. juni.

"Det har været en lang proces at nå her til, men det er naturligt, når man står overfor et så følsomt og historisk område, som her. Nu er selve byggeriet ved at tage endelig form. Vi glæder os til at se dette fantastiske hus helt færdigt, som vi tror på kommer til at skabe en værdig afslutning på det imposante anlæg," siger administrerende direktør Peter Cederfeld.

Rejsegildet blev holdt i silende regn og i dagens anledning var pølsevognen, der tidligere har holdt til på den tomme grund, midlertidigt tilbage. Dagen bød traditionen tro på et lettere traktement og taler.

"Det er ikke for ingen ting, at pladsen bliver kaldt Tietgens Ærgrelse - for det kan det hurtigt blive! Stedet er som forfulgt af problemer og udfordringer. Vi er langt fra færdige og flere udvendige detaljer kommer til at mangle en tid endnu, men alt forløber planmæssigt og det havde vi aldrig klaret uden de dygtige håndværkere, vi har her. Tak til jer. I gør en fantastisk indsats", sagde projektleder Per Troelsen til de håndværkere og rådgivere, der havde trodset regnen og var med til at fejre rejsegildet.

Også byggeleder, Christian Bay Dietz, gav et par ord med på vejen om arbejdet: "Den største udfordring her er plads. Der er ingen udenomsarealer, så alt arbejde skal foregå inde i huset. Også grundplanen er en udfordring; vi kan ikke være mere end to mand per etage på samme tid uden at gå i vejen for hinanden. Det gør byggeprocessen vanskelig og kræver meget koordinering. Men det er også et spændende projekt. Huset har jo fået meget fokus. Der er mange arkitekter, der vil ind og se, og forleden havde vi et hold fra arkitektskolen på besøg. Bygningen ligger centralt i byen - den får derfor meget opmærksomhed, og der er mange holdninger. Går man ud på fortovet, kommer man med det samme i snak med folk, der alle har en kommentar til huset."

Respekt for historien
Den nye etageejendom, der bliver på godt 1.100 m², er tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton, som tidligere i en række europæiske byggerier har udvist særlig evne til at arbejde i historiske og bymæssigt tætte omgivelser.

Den nye bygning opføres i et moderne formsprog, men tager udgangspunkt i Meldahls oprindelige arkitektur, der dominerer pladsen omkring Marmorkirken. Således respekteres faginddeling og højden på tagryg, gesims og altaner i den øvrige bebyggelse. Også den nye bygnings planløsning og anvendelse vil ligge tæt op ad et klassisk københavnerhus: Der bliver udlejet til erhverv i stuetagen og første sal, mens de øvrige etager bliver udlejet til beboelse.

Byggeriet gennemføres med Københavns Byggestyring A\S som byggestyrer og HaCaFro Rådgivende Ingeniører A\S som rådgivende ingeniører og forventes færdigt i efteråret 2010.