x

PÅ TUR - Underværker

Podcast

Udgivelsesdato
12. november 2018

Længde
34:46

Download

Hvad betyder ildsjælene for udviklingen af vores byer, byrum og fællesskab? Hvad er et Underværk? Og hvorfor har Realdania brugt over 90 mio. kr. på at hjælpe ildsjæle med at gøre projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed? Lyt med når Susanna Sommer besøger Aarhus og besøger steder og mennesker der gør en forskel for byen.

;

Rundt om i Danmark kan man finde hundredvis af Underværker. Det er Realdaniastøttede projekter, hvor lokale ildsjæle fx har revitaliseret et forsamlingshus, omdannet et byrum eller etableret en komposthave, som skal gøre områdets beboere mere bevidste om bæredygtighed.

Siden 2011 har Realdania støttet mere end 200 Underværker med over 90 millioner kroner, og i september 2018 gik der en ny ansøgningsrunde i gang. For erfaringerne viser, at ildsjælene skaber nye løsninger og får øje på nye muligheder og blinde pletter i lokalsamfundet – og de gør noget ved sagen.

I denne episode af Realdanias podcastserie fortæller Realdanias programchef Per Schulze, hvorfor ildsjælenes arbejde har stor samfundsbetydning, og om hvordan Realdania støtter projekter, der vokser op nedefra for at forøge den lokale sammenhængskraft og skabe nye fællesskaber.

Susanna Sommer og Per Schulze tager også til Århus for at møde nogle af de ildsjæle, der får støtte gennem kampagnen Underværker: Den ene arbejder med den gamle kulbro i Sydhavnen, der skal ombygges til et grønt forbindelsesled mellem midtbyen og den gamle industrihavn. To andre arbejder med Skraldecaféen, der blandt andet bestyrer Fællesskabet – et offentligt køleskab, som bliver fyldt af skraldere og andre med overskud. Her kan studerende, enlige mødre og udsatte så hente den mad, de har brug for.

Læs mere

Kampagnens egen hjemmeside undervaerker.dk

Underværker på realdania.dk

Kulbroen

Per Schulze, programchef i Realdania.
Daniel Walsh, Kulbroens Venner.
Annbritt Jørgensen og Steffen Sand, Skraldecaféen.


Realdania Podcast er produceret af Susanna Sommer.