x

Huset er smukt beliggende på en attraktiv strandgrund umiddelbart syd for Rungsted Havn med fuld og uhindret panoramaudsigt over Øresund.

Bygningen er opført som rent træhus mellem to hvidmalede, murede endegavle. Det gælder for ejendommen som helhed, at den fremstår fuldt autentisk i alle henseender.

Huset er typisk for periodens individuelle livsstil karakteriseret ved enkelthed og funktionalitet og med en placering i smukke omgivelser, hvor bygningens transparente glasvægge skaber et umiddelbart samspil mellem ude og inde.

Flere danske arkitekter fandt i perioden inspiration i Japan og Nordamerika. En af dem var arkitekt Bertel Udsen (1918-1992).

Se Bertel Udsens eget hus

Realdania By & Byg købte huset i sommeren 2006 af Gunnløgssons enke, Lillemor, som var blevet boende i huset efter Halldors død i 1985. Lillemor Gunløggsson blev boende i huset som lejer frem til marts 2012.

Hvis du ønsker at se huset, beder vi om, at du viser hensyn, da huset er udlejet til privat beboelse. Adgang kun efter aftale. Kontakt info@realdaniabyogbyg.dk for evt. besigtigelse.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Galleri

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Video

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Udgivelser

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Halldor Gunnløgsson

Halldor Gunnløgsson var med sit eget hus med til at præge 1950'ernes og 1960'ernes enfamiliehusbyggeri i Danmark under indflydelse af amerikansk og traditionel japansk arkitektur.

Gunnløgsson var kendt for sin store intellektuelle begavelse og deltog ivrigt i aktuelle faglige debatter. Han var præget af den asplundske ånd med dens fokus på den overordnede arkitektoniske ide, funktion og tilpasning til omgivelserne, omhu for konstruktion og gennembearbejdede detaljer.

Halldor Gunnløgsson opførte i kompaniskab med arkitekt Jørn Nielsen, ejendomme i hele Danmark. Fiskeri og Søfartsmusset i Esbjerg (1966-68) og det nye udenrigsministerium på Christianshavn (1977-1980). Derudover tegnede de Gammel Holte Kirke (1977-78) samt højhuset "Præstevænget" i Ballerup (1963).

Se flere af arkitekternes egne huse

Restaurering

Halldor Gunnløgssons villa på Strandvejen 68 blev fredet i 1989 og fremstod ved overtagelsen uden større behov for egentlig restaurering, da huset som helhed har været godt vedligeholdt gennem årene.

Arbejdet koncentrerede sig om grundig gennemgang af tagbelægningen samt udskiftning af enkelte vindskeder. Derudover blev alle udvendige overflader af træ- og murværk malet.

"Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om"

Sådan siger Gunnløgssons hustru Lillemor i den meget personlige bog om huset, som blev udgivet, da Realdania By & Byg havde købt huset. I bogen fortæller hun om sit liv og ægteskab med arkitekt og professor Halldor Gunnløgsson og om deres tilværelse sammen i huset på Rungsted Strandvej. 

Læs bogen om Halldor Gunnløgssons eget hus

Med Realdania By & Bygs køb af huset bevares det intakt for eftertiden - præcis som Halldor Gunnløgsson havde håbet og ønsket.

Relaterede projekter

Projekt

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}