x

Huset er smukt beliggende på en attraktiv strandgrund umiddelbart syd for Rungsted Havn med fuld og uhindret panoramaudsigt over Øresund.

Bygningen er opført som rent træhus mellem to hvidmalede, murede endegavle. Det gælder for ejendommen som helhed, at den fremstår fuldt autentisk i alle henseender.

Huset er typisk for periodens individuelle livsstil karakteriseret ved enkelthed og funktionalitet og med en placering i smukke omgivelser, hvor bygningens transparente glasvægge skaber et umiddelbart samspil mellem ude og inde.

Flere danske arkitekter fandt i perioden inspiration i Japan og Nordamerika. En af dem var arkitekt Bertel Udsen (1918-1992).

Se Bertel Udsens eget hus

Realdania By & Byg købte huset i sommeren 2006 af Gunnløgssons enke, Lillemor, som var blevet boende i huset efter Halldors død i 1985. Lillemor Gunløggsson blev boende i huset som lejer frem til marts 2012.

Hvis du ønsker at se huset, beder vi om, at du viser hensyn, da huset er udlejet til privat beboelse. Adgang kun efter aftale. Kontakt info@realdaniabyogbyg.dk for evt. besigtigelse.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Video

images icon video icon

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Publikationer

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Galleri

images icon video icon

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Halldor Gunnløgsson

Halldor Gunnløgsson var med sit eget hus med til at præge 1950'ernes og 1960'ernes enfamiliehusbyggeri i Danmark under indflydelse af amerikansk og traditionel japansk arkitektur.

Læs mere om Arkitekternes egne huse

Gunnløgsson var kendt for sin store intellektuelle begavelse og deltog ivrigt i aktuelle faglige debatter. Han var præget af den asplundske ånd med dens fokus på den overordnede arkitektoniske ide, funktion og tilpasning til omgivelserne, omhu for konstruktion og gennembearbejdede detaljer.

Halldor Gunnløgsson opførte i kompagniskab med arkitekt Jørn Nielsen, ejendomme i hele Danmark. Fiskeri og Søfartsmusset i Esbjerg (1966-68) og det nye udenrigsministerium på Christianshavn (1977-1980). Derudover tegnede de Gammel Holte Kirke (1977-78) samt højhuset "Præstevænget" i Ballerup (1963). Gunnløgsson var en god personlig ven af kollegaen arkitekt Erik Christian Sørensen - også deres egne huse er nært beslægtet.

Læs mere om Erik Christian Sørensens eget hus

Restaurering

Halldor Gunnløgssons villa på Strandvejen 68 blev fredet i 1989 og fremstod ved overtagelsen uden større behov for egentlig restaurering, da huset som helhed har været godt vedligeholdt gennem årene.

Arbejdet koncentrerede sig om grundig gennemgang af tagbelægningen samt udskiftning af enkelte vindskeder. Derudover blev alle udvendige overflader af træ- og murværk malet. 

Enkelte nagelfaste møbler af Halldor Gunnløgsson findes endnu i huset; også haven står endnu original. 

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}